Szukaj na tym blogu

czwartek, 9 lutego 2012

22. Zapiekanka chlebowa

Bagietka pełnoziarnista maczana w mleku, jajku i miodzie
przekładana jabłkiem, polana resztkami serka wiejskiego z miodem i cynamonem.
Całość posypana raz jeszcze cynamonem i zapieczona.
Inka korzenna z mlekiem
(paskudne zdjęcia wiem... baterie w aparacie padły zanim to przełożyłam na talerzyk)

8 komentarzy:

  1. Wygląda jak tostowo-jabłkowa bruschetta ^^ Jesteś po prostu innowatorką ! Możesz dokonywać dekonstrukcji dań ! ^^ Uwielbiam Twoje pomysły ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Szalejesz, ciągle nowe pomysły ! :)
    A ta bagietka musiała być cudowna w smaku...jabłko, cynamon, miód...no niebo w gębie :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Przesadzasz, wygląda super! Nie próżnujesz :P
    Skąd wytrzasnęłaś pełnoziarnistą bagietkę? Sama upiekłaś? :>

    OdpowiedzUsuń
  4. na początku myślałam, że to jabłka hehe :) ładnie wygląda! i pewnie smaczne bardzo :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jesteś bardzo kreatywna, Twoje pomysły coraz bardziej mnie urzekają ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale bardzo ciekawy pomysl, muszę kiedyś wypróbować bez tego jajka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zazwyczaj robię właśnie bez jajka, ale akurat jedno mi się nadtłukło więc rozbiłam do końca i dodałam do mleka:)

      Usuń